Blog: Ruský COVID mejdan? Pěkně drahý špás!

Hokejisté NHL spolu hrají, trénují, tráví mraky času v uzavřené kabině, sprchují se, nebo spolu sedí v těsné blízkosti na střídačkách, když vydýchávají těžká střídání. Společný kontakt je mnohdy těsnější, než mají v těchto zvláštních časech se svými rodinnými příslušníky.

Jenomže pak jsou tady proti-covidové protokoly ušité na míru, které zakazují hráčům se na tripech potkávat společně na hotelových pokojích, aby tedy ochránili své zdraví, ale taky zdraví celé soutěže. Mimo čas nezbytně nutný k týmovým povinnostem, musí každou volnou chvíli trávit sami, zavření na pokojích.

To si tak jednoho krásného nudného večera na hotelu krátí společnou chvilku čtveřice ruských elitních borců, kteří oblékají dres Washingtonu Capitals. Alexandr Ovečkin, Jevgeni Kuzněnov, Dmitrij Orlov a brankář Ilja Samsonov. Logicky usoudili, že jestli je s někým bezpečno trávit čas, pak jsou to denně testovaní spoluhráči z kabiny.

Jenomže tohle si asi zrovna ty začarované protokoly nemyslí. Organizace Capitals za tento ruský “mejdan” musí zaplatit pěkně tučnou pokutu ve výši 500 000$ (v přepočtu cca 2,2 milionů českých korun).

Ano, my všichni v naši malebné kouzelné zemičce víme, že koronavirus ze všeho nejvíce napadá lidské buňky, které slouží k logickému uvažování. Nicméně, teď už bezpečně taky víme, že to není jen tuzemský problém, nýbrž celosvětová pandemie hlouposti.

Chápu, že se chce liga nějak chránit. V sázce je celá sezóna, stejně jako nechutně velký balík peněz. Nikdo si však zřejmě neuvědomil, že se čtveřice ruských hráčů nepustila do nějakého nechráněného pohlavního styku s místními prostitutkami z ulice, nýbrž si jen chtěli poklábosit se spoluhráči, kteří se dennodenně koupou v dezinfekčních bublinách.

Co víc, za takové nevinné setkání, není tahle pokuta úplně všechno. Ačkoliv mají všichni tihle hráči negativní test (jak překvapivé), musí se na čas od svého týmu odpojit. Zařadí se tak na covidovou listinu, která uvedeným hokejistům zakazuje hrát i trénovat.

Nicméně liga nemá stanovený nějaký přesný minimální čas, který tito hráči musí trávit odděleně v izolaci. Pokud se tedy skutečně “překvapivě” potvrdí, že se hráči mezi sebou onen večer na pokoji bez roušek nenakazili, mohli by stihnout nejbližší páteční utkání. Pokud tedy liga z těchto protokolů nevykouzlí nějaký další paskvil.

I když pravidla dnešní doby bývají někdy dost zarážející, v NHL tomu není jinak, přistoupili k tomuto trestu hráči i celá organizace Caps s velkou pokorou. Všichni uznali chybu, stejně jako nastavenou výši pokuty. Hlavně tedy vedení klubu doufá, že už si na to jejich hráči dají pozor a nebudou muset tyhle nesmysly řešit znova.

(foto: nhl.com)

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *